onsdag 12 maj 2010

Minimuffins med ganache

Bjöd som sagt mina kollegor på små ljuvliga muffins igår. De här är perfekta att bjuda på när man inte riktigt ska fika utan bara ha en munsbit. Jag har spritsat på ganachen, men det går precis lika bra att klicka på den med en sked om man inte äger en spritstyll, det är ju ändå smaken som är det viktiga.

Minimuffins med ganache

60 g smör, rumsvarmt
55 g strösocker
1 stort ägg, lätt uppvispat
55 g vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kakao
1 msk mjölk

100 g mörk choklad
1 dl vispgrädde

1. Ställ 20 dubbla små pappersformar på en bakplåt.
2. Rör smör och socker vitt och luftigt i en skål. Rör ner ägget, lite i taget. Sikta ner mjöl och kakaopulver och vänd ner det med en sked. Rör ner mjölken.
3. Fyll en spritspåse med en stor slät tyll med smeten och spritsa den ner i pappersformarna. De ska vara fyllda till hälften.
4. Grädda i 190 grader i 10-15 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.
5. Ganache: Bryt ner chokladen i en kastrull och slå på grädde. Hetta försiktigt upp under omrörning tills chokladen har smält. Häll chokladgrädden i en stor värmetålig skål och vispa med elvisp i 10 minuter eller tills den är tjock, blank och kall.
6. Fyll en spritspåse med en stor stjärntyll med ganachen och spritsa en klick på varje muffins, Ställ in i kylskåp en timma innan servering.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Ååå fick du en present, vad snällt. Jag förstår att du blev glad. =)
    Jag köpte det där vinet du rekommenderade idag. Kul!!! Kram Madeleine

    SvaraRadera
  2. Åh vilka söta :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails