Snacka om att det blivit snabbmat för familjen också. Hemgjorda burgare, pasta och annan snabblagad mat. Inte ens en riktig söndagsmiddag fick de stackarna ;)
En turbosnabb kycklinggryta fick det bli, där de sista resterna av julen, i form av dadlar, slank med.
Här får ni således se vad som hamnar i min matlåda imorgon.
Ha en trevlig kväll!
Kycklinggryta med dadlar
500 g kycklinglårfilé
10 smålökar
6 dadlar
1 msk smör
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk kinesisk soja
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 msk balsamvinäger
1/2 dl grovhackad persilja
1. Skär kycklingfiléerna i halvor. Skala löken. Dela och kärna ur dadlarna.
2. Bryn kyckling och lök i smör i en stekpanna.
3. Blanda grädde, soja, buljongtärning och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kyckling och lök. Låt koka under lock ca 5 min.
4. Lägg i dadlar och persilja och koka 1 min. Servera med ris eller kokta linser
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar