onsdag 26 maj 2010

Turbo Anna

Idag har jag haft en super pressad dag lämning av barn, jobb, hämtning av barn och iväg på sommaravslutning med jobbet, där undertecknad skulle vara med som lekledare. Någonstans in emellan skulle där planeras in något att äta också. Pasta måste var den bästa snabbmaten någonsin. Idag fick det bli broccoli till mina små skruvar.

Vad lagar ni när det måste gå undan?

Pasta med broccoli, gorgonzola och valnötter

300 – 400 g pasta
1 dl mjölk
100 g gorgonzola
500 g broccoli
½ dl valnötskärnor

1. Häll mjölken i en kastrull och lägg ner osten, låt den smälta på svag värme.
2. Dela broccolin i små buketter. Skala stjälkarna med potatisskalare och skär dem tunt. Koka buketter och stjälkar i 3-4 minuter. Häll av och låt vattnet rinna av väl.
3. Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
4. Fräs broccolin hastigt i lite smör och smaksätt med salt.
5. Häll den heta pastan i en stor skål och häll den varma ostsåsen över. Blanda i broccoli och grovt hackade valnötter. Mal över svartpeppar.

1 kommentar:

  1. Mm, broccoli var det länge sedan jag åt nu. Funderar nog på att göra en matpaj med det. Gott.

    Jag ska hälsa henne grattis, tack.
    Kram Madeleine

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails