tisdag 18 maj 2010

Lax är fina fisken

Jag gillar verkligen fisk, man kan variera fisk i oändlighet. Favoriterna är nog lax och strömming. Fisk är fylld med näring och nyttigheter, dessutom sägs det ju att man ska bli lite extra smart om man äter mycket fisk, bara en sådan sak gör ju att man gärna petar i sig lite extra fisk eller hur.

Har en släkting som är fd fiskare så jag har petat i mig min beskärda del av fisk, dessutom har man ju blivit lite kräsen, här duger det inte med någon halvgammal firre, nej riktigt färsk ska fisken vara.

Vilken fisk gillar du?

Lax med basilikasås

500-600 g laxfilé
citronpeppar
smör till stekning
250 g okokt pasta

1 röd paprika
1 grön paprika
1 gul lök
½ tärning fiskbuljong
1½ dl torrt vitt vin
2 dl creme fraiche
ca 1 msk vetemjöl
1 knippe färsk basilika (½ tsk torkad)
salt
peppar

1. Börja med såsen: Spara ca ¼ paprika av varje färg till garnering, tärna resten fint. Hacka löken och fräs med paprikahacket i smör. Smula ner buljongen.
2. Späd med vin och rör ner creme fraiche. Låt sedan allt koka samman ett par minuter. Blanda mjölet med vatten och red av såsen. Klipp ner basilikabladen och smaka av med salt och peppar.
3. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Skär laxen i tunna skivor, krydda med citronpeppar och halstra dem lätt. Servera pastan med såsen och laxskivorna som läggs ovanpå. Garnera med paprika.

2 kommentarer:

 1. Ahh jag alskar ocksa fisk i alla dess former;)
  Pa sommaren sa fiskar vi, eller rattare sagt jag solar och min man fiskar, och sedan blir det god barbecue pa kvallen:))
  Lax ar ocksa en utav favoriterna sa det har ska vi prova:)
  Kram,
  Nena

  SvaraRadera
 2. Tycker att det låter som en alldeles utmärkt arbetsfördelning ;)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails