Fick för mig att laga ugnspannkaka häromdagen. Snacka om klassiker, dessutom så himla gott. Strör man dessutom över lite bär, så är det nästan som att äta efterrätt till huvudrätt. Barnen blev mäkta glada när de insåg vad som vankades till middag. Vardagslyx för små människor!
Varma blåbärspannkakor med grädde
8 dl mjölk
3 dl vetemjöl
4 ägg
½ tsk salt
50 g smör, smält och brynt
2 dl blåbär
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Vispa ihop mjöl och mjölk. Tillsätt ägg, salt och smör.
3. Häll i en smord långpanna. Strö på blåbär och en nypa socker.
4. Grädda i 20-25 minuter eller tills pannkakan stelnat. Servera med socker och en klick lättvispad grädde.
Åhhh, så gott det där ser ut! Det fick mig dessutom att inse att min lillunge aldrig smakat ugnspannkaka i hela sitt liv! Dags för bot och bättring!:) /Karin
SvaraRadera