Vanlig vardagasmat är inte fy skam, jag gillar verkligen husmanskost, men jag tycker att det kan vara kul att variera de vanligaste rätterna. Falukorv är en av barnens absoluta favoriter och jag tycker att falukorv är helt okej om man gör något roligt med den, och faktum är att det här är ett perfekt sätt att få en och annan grönsaksbit att slinka ner både hos barnen och maken.
Falukorv Provencale
800 g falukorv i ring
½ dl Dijonsenap
½ aubergine, tunt skivad
1 zucchini, tunt skivad
2 tomater, tunt skivade
4 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
2 msk Herbes de Provence
1 dl riven parmesan
1 dl riven cheddarost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skiva falukorven nästan hela vägen ner.
3. Bred senap och lägg aubergine, zucchini och tomat mellan var och en av skivorna.
4. Pressa ner vitlöken i olivoljan i en skål, blanda. Stryk blandningen över korven. Krydda korven med den provensalska kryddblandningen.
5. Stek korven i ugn i 20 minuter. Fördela osten över korven efter halva tiden.
6. Servera med potatismos och oliver.
Jaaa, köööp den. Sååå fantastiskt underbar!!!!!!
SvaraRadera=)
Säg vad du tycker sen, hihi.
Kram Madeleine