söndag 23 maj 2010

Hemma

Ur askan i elden, eller vad skall man säga. När vi kom hem idag sken solen och det var så där somrigt varmt. Dessutom hade jag lite matlagnings-abstinens efter helgens hotellvistelse, lyxproblem eller vad. Sagt och gjort, J drog igång grillen och jag slängde in de nyinköpta svenska färskpotatisarna i ugnen och gjorde familjens favoritsås. Det är så fantastiskt att man kan hitta en sås som både barn och vuxna gillar som inte riktigt faller inom ramen för "vanlig" sås. Självklart satt vi ute och åt. Jag älskar verkligen våren.

Vitlökssås

1 vitlök
smör
2 sardellfiléer
1 dl vatten
½ msk kalvfond
2 dl crème fraiche
1 tsk soja
2 msk färsk rosmarin eller timjan, hackad

1. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Fräs i smör på svag värme några minuter
utan att de tar färg.
2. Finhacka sardellerna. Rör i sardeller, vatten, fond, crème fraiche och soja. Låt såsen koka ihop några minuter.
3. Mixa såsen slät och blanda i rosmarin eller timjan.

4 kommentarer:

  1. Grymt tips, givet nästa gång vi grillar! :)

    SvaraRadera
  2. Mmm den lät riktigt god. Håller med Mikkan, den får testas till nästa grillning.

    SvaraRadera
  3. Oh ja, ni måste verkligen prova den, här slickar ungarna tallriken och snudd på slåss om det sista i såskoppen :)

    SvaraRadera
  4. Jag som älskar vitlök, det här är en sås för mig! :-)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails