tisdag 4 maj 2010

Choklad är livet

När man känner sig så där halvseg en bit in i veckan tycker jag att bästa uppmuntran en härlig chokladbomb. Jag tänker ta den iform av muffins med massor med choklad. Det här är ett av mina favoritrecept. De är hyfsat lättbakade och frostingen är lättarbetat och känns inte så fet som smörkräm kan göra. Chokladsmaken kommer verkligen fram och muffinsen är saftiga och helt oemotståndliga.

Chokladomanens chokladglaserade muffins

55 g rumsvarmt smör
115 g farinsocker
2 stora ägg
115 g vetemjöl
½ tsk bikarbonat
25 g kakao
1 ¼ dl creme fraiche

125 g mörk choklad
2 msk strösocker
1½ dl creme fraiche

1. Sätt ugnen på 180 grader. Placera 8 stora eller 12 mindre muffinsformat i en muffinsplåt (eller ställ dubbla formar på en plåt)
2. Rör smör, socker, ägg, mjöl, bikarbonat och kakao slätt med en elvisp i en stor skål. Tänk på att inte röra för länge. Vänd ner creme fraiche med en sked. Fördela smeten i pappersformarna.
3. Grädda muffinsarna i ca 20 minuter eller tills de har höjt sig och känns fasta. Låt kallna på galler.
4. Glasyr: Bryt ner choklad i en skål och smält över vattenbad. Rör om då och då. Låt chokladen svalna något. Vispa sedan ner socker och creme fraiche. Bred eller spritsa glasyren över muffinsen och ställ in i kylskåp så att glasyren stelnar innan servering. Dekorera gärna med hyvlad choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails