Jag blev i förra veckan inbjuden till en tävling som årets tapaskreatör, nämnde detta för J som tydligen tog mer notis om det än jag, varpå han kom hem med en flaska Van Loveren idag, och frågade om jag inte skulle vara med i tävlingen.
Så fru J fick helt enkelt smaka på vinet, inventera kyl och skafferi och sno ihop något (inte helt enkelt, med tanke på att jag inte handlat på några dagar). Slängde således in ett recept i grevens timme, får se om det kommer med i tävlingen. Rösta i så fall gärna genom att klicka här, äh, huvudsaken är att ni smakar på den fantastiska rätten (och vinet som var alldeles särskilt gott efter en dag med storstädning). Här har ni resultatet.
Så fru J fick helt enkelt smaka på vinet, inventera kyl och skafferi och sno ihop något (inte helt enkelt, med tanke på att jag inte handlat på några dagar). Slängde således in ett recept i grevens timme, får se om det kommer med i tävlingen. Rösta i så fall gärna genom att klicka här, äh, huvudsaken är att ni smakar på den fantastiska rätten (och vinet som var alldeles särskilt gott efter en dag med storstädning). Här har ni resultatet.
Smörfräst sparris med parmachips
500 g grön sparris
100-150 g parmaskinka
50 g pinjenötskärnor
2 tsk crema di balsamico
flingsalt
smör till stekning
1. Skär av den träiga delen av sparrisen. Rosta pinjenötterna i en torr och het stekpanna
2. Torka parmaskinkan i en torr och het stekpanna, låt torka på hushållspapper.
3. Koka upp vatten med 1 tsk salt, blanchera sparrisen snabbt.
4. Fräs sparrisen snabbt i smör tills den får lite färg. Lägg upp på fat och strö över rostande pinjenötter och flingsalt. Arrangera med parmachips och crema di balsamico.
2. Torka parmaskinkan i en torr och het stekpanna, låt torka på hushållspapper.
3. Koka upp vatten med 1 tsk salt, blanchera sparrisen snabbt.
4. Fräs sparrisen snabbt i smör tills den får lite färg. Lägg upp på fat och strö över rostande pinjenötter och flingsalt. Arrangera med parmachips och crema di balsamico.
Den här rätten är ett hårt motstånd! :-) Den ser jättegod ut, precis min typ av tapas/förrätt!
SvaraRaderaTack! Din såg inte dum ut heller :)
SvaraRadera