söndag 22 januari 2012

Finemang!

Vi har börjat med en ny giv i casa J. På barnens begäran skall det ätas 3-rätters middag på fredagkväll, och inte nog med det, det skall dukas lite extra tjusigt med tygservetter, levande ljus och färska blommor. Helkul faktiskt, barnen är så uppe i att hjälpa till att fixa och duka. Tyvärr har hela familjen varit så fokuserade på maten att nästan ingenting blivit fotat än, men det skall bli bättring jag lovat.

En av yngste sonen önskad efterrätt hann vi med att plåta innan vi mumsade i oss den (kanske för att det krävdes lite förberedelser för att få till den). Tjusigt som bara den - och kanske ett tips inför nästa helg.

Hoppas ni får en finfin vecka!



Hallonpannacotta

2½ dl hallon
½ dl hallonsaft
½ dl vatten
½ dl Dansukker Gelésocker Multi

100 g vit choklad
3 dl grädde
1 dl Gelésocker Multi

1. Lägg hallon i botten på 4 glas.
2. Koka upp saft, vatten och Gelésocker Multi. Fördela saften över hallonen. Ställ i kylskåp för att stelna.
3. Lägg choklad, grädde och Gelésocker Multi i en kastrull och smält på svag värme. Låt därefter koka i 1/2 minut. Ställ åt sidan för att svalna.
4. Fördela därefter blandningen på hallongelén. Ställ hallonpannacottan i kylskåp till serveringen.

1 kommentar:

  1. Så roligt när barnen vill vara med :) Efterrätten låter och ser god ut!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails