söndag 9 maj 2010

Brunch

Idag åker vi på kosläpp. En klar fördela med att bo på vischan, man kan verkligen få se var maten kommer ifrån. Så idag hoppar vi in i bilen och åker till Nuntorp och kossorna. Men först grundar vi med en stadig brunch, men ägg och bacon, smoothie och självklart pannkakor. Med bästa toppingen, jordgubbar, ja, ja, jag vet att de inte precis är närproducerade, men i Belgien är de verkligen duktiga på att odla jordgubbar. Ok, de smakar inte som svenska, men de är helt klart till fyllest.

American pancakes

3 äggulor
1 msk socker
1½ dl tjock yoghurt (turkisk-, grekisk- eller matyoghurt)
1½ dl mjöl
½ tsk bikarbonat
en nypa salt
3 msk rapsolja

1. Vispa äggulor och socker snabbt.
2. Rör ner yoghurten i äggsmeten.
3.Blanda mjöl, bikarbonat och salt, rör ner mjölblandningen i smeten och tillsätt oljan. Vispa ihop till en tjock smet.
4. Stek på medelhög värme utan matfett i en teflonpanna tills pancakesen fått fin färg.

3 kommentarer:

  1. Trevligt recept1 Jag brukar mixa i keso i mina, men detta lär ju trevligt, tjockyoghurt är en favorit! http://njutmaten.blogspot.com/2010/01/testkoket-annas-amerikanska.html

    SvaraRadera
  2. Nuntorp? Då bor du inte så långt ifrån mig då //En Vänersborgare

    SvaraRadera
  3. gjorde detta till frukost idag! jätte gott! =)
    tack för underbara tips

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails