måndag 31 maj 2010

Sol ute, sol inne....

Visst är det skönt när man vaknar av att solen hittar in under rullgardinen och skiner i ansiktet så att man vaknar. Det behövs när man skall upp tidigt på en måndag. Det vore trevligt om våren och värmen behagade komma den här veckan, nu vill åtminstone jag kunna gå ut utan långärmad tröja.

Tänkte känna in våren med en underbar grönsakssoppa idag, är det inte värme ute får man helt enkelt ta saken i egna händer och se till att bli varm inuti.

Vårminestrone

6 rågade msk pesto
1½ lit grönsaks eller kycklingbuljong
1 fänkål

100 g sparris
1 blomkålshuvud
1 squash
6 plommontomater
olivolja

2 vitlöksklyftor, fint skivade
1 knippa salladslök, fint skivad

100 g gröna bönor i bitar
100 g gröna ärtor

100 g spaghetti i bruten i bitar

havssalt
nymalen svartpeppar

½ kruka färsk basilika
1 liten knippa gräslök

1. Börja med att förbereda grönsakerna. Fänkålen måste skivas och hackas fint. Skär bort det träiga på sparrisen, skiva stjälkarna fint, men behåll knopparna. Blomkålen delas i små buketter. Skär squashen i skivor och sedan i kvartar. Blanchera tomaterna och dra av skalet. Dela dem i två halvor, gröp ur kärnorna och skär sedan i tunna skivor.
2. Häll 5 msk olivolja i botten på en stor gryta och fräs vitlök, salladslök och fänkål på medelvärme utan att det tar färg i ca 15 minuter. Häll sedan i resten av grönsakerna, pastan och buljongen. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 10 minuter.
3. Häll upp soppan i skålar och klicka i pesto i mitten, strö över hackad basilika och gräslök och ringla över lite extra olivolja.

2 kommentarer:

  1. Sv: Ja, så tycker jag med! En hel cupcake kan bli alldeles för mycket, så mini cupcakes är perfekt! Den där minestronen ser riktigt god ut! Kram

    SvaraRadera
  2. harlig variant av gronsaksoppa!
    Har har antligen lite varme kommit men det brukar faktiskt vara annu varmare i denna perioden...vill sa garna att sommaren kommer sa att man kan bada och sola:))

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails