Jag älskar verkligen brownies och jag tycker att det är ovanligt smarrigt (och praktiskt) med muffins. En kombination är således det ultimata i min mening. Förra våren köpte jag Leila Lindholms tidningar, som tyvärr bara gavs ut i två nummer. Där fanns de, brownie cupcakes, hur smart som helst, godbit, dessert, eller finfika, välj själv.
Brownie cupcakes
150 g valnötskärnor
175 g smör
1½ dl strösocker
1½ dl ljust muscovadosocker
1½ dl kakao
½ dl ljus sirap
1 nypa salt
3 ägg
1½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, 70%
2 dl vispgrädde
2 dl hallon
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Krossa valnötskärnorna grovt
3. Vispa smör och båda sockersorterna vitt och krämigt.
4. Rör ner kakao, sirap och salt
5. Vispa ner ett ägg i taget och vänd till sist ner vetemjöl och nötter blandat med bakpulver i smeten.
6. Placera ut formar i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3 med smet.
7. Sänk ugnstemperaturen till 175 grader och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter.
8. Servera med lättvispad grädde och hallon.
Mmm, låter fantastiskt gott! Måste prova...
SvaraRaderaLeila har verkligen lyckats ta fram de ultimata recepten på de flesta bakverk...
SvaraRaderaPausen blev inte långvarig, tack gode gud. Nu har jag fått blodad tand för bloggen. Den gör mig på gott humör.
SvaraRaderaHur mår du?
Kram Madeleine
Visst är hon underbar Leila! Trist att det inte blev mer än två nummer av hennes tidning.
SvaraRadera