lördag 29 maj 2010

Fin frukost

Den här lördagen känns lite extra skön, har haft en hyfsat stressig vecka med maken på kurs och tre kids att ta hand om själv. Efter en ynka liten vecka som ensam förälder beundrar man singelföräldrar ännu mer. Man blir logistikmästare av att pussla ihop veckans schema, hett tips till företag, anställ småbarnsföräldrar att sköta logistiken, vi är experter.

Inser att jag har varit dålig på att svara på era kommentarer så det skall jag försöka med nu. Är lagom laddad efter smarrig frukost. Var ute och repade några rabarber i landet och kokade lite kräm på morgonkvisten så nu har vi lyxat oss med långfrukost.

Idag tänker jag då rakt inte stressa, ska försöka få styr på min veranda och få den i fika-fint skick, så jag kan bjuda lilla mamma på morsdagstårta imorgon.

Ha en fin lördag!

Rabarberkräm

500 g rabarber
4 dl vatten
1 dl socker
3 msk potatismjöl

1. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Grov rabarber bör skalas.
2. Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och koka den mjuk under lock, 3-4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle, rör under tiden. Krämen ska sedan bara koka upp., Häll upp den och strö lite socker över ytan, så att den inte skinnar sig.
3. Servera krämen avsvalnad eller kall med mjölk.

7 kommentarer:

  1. Rabarberkräm är ju såå gott! Det symboliserar verkligen sommar!!

    Gå jätte gärna in på min blogg och delta i tävlingen där jag lottar ut en inbjudan till den nya receptsidan Baka.se plus en goodiebag! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  2. Ja du...där sa du något om ensamstående och logistik...har varit själv med mina två killar, nu 4 och 12 år i 3 års tid och det är inte lätt alla gånger...dessutom arbetslös sedan 1 år tillbaks så segt är nog det rätta ordet...

    SvaraRadera
  3. Vad roligt att du är med och tävlar! Jag skriver två lotter till dig! Vinnarna publicerar på fredag kväll, lycka till! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera
  4. harlig lyxfrukost, har faktiskt aldrig smakat en Rabarberkram:))

    SvaraRadera
  5. Visst får man sommarfeeling av rabarber. Nena, du måste verkligen smaka på rabarberkräm, så friskt och gott :)

    Mia, du kanske ska söka logistikjobb, du är ju självlärd :)

    SvaraRadera
  6. Lite sent på det men... ett supergott tips. Gör rabarbersoppa (bara lite lösare kräm) och smula över några av dina goda kardemummaskorpor! Det är något bland det bästa som finns, jag lovar ;)

    SvaraRadera
  7. Låter jättegott! Ska prova det imorgon!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails