Oj, vad jag gillar jordgubbar. Kan inte få nog av jordgubbar den här tiden på året. Nu har ju dessutom de svenska gubbarna kommit, det är lyx det! Men jag tycker ändå att det är lite märkligt att man inte tröttnar på jordgubbar, med tanke på hur många liter man sätter i sig varje sommar.
Gjorde den här glassen för ett tag sedan och har haft den i frysen. Helt perfekt att ta fram idag och bjuda barnen på när solen skiner och det är fantastiskt varmt och skönt. Sommar när den är som bäst med hemgjord glass på de godaste gubbarna.
Jordgubbsglass
4 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 citron, skalet
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
1½ dl mixade jordgubbar
1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker, frön från urskrapad vaniljstång och rivet citronskal ljust och krämigt.
3. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurt och jordgubbsmos
5. Blanda försiktigt samman äggsmeten, gräddsmeten och de uppvispade äggvitorna.
6. Fyll små glasskålar med glassmet och frys 3-4 timmar.
7. Skölj formarna med varmt vatten innan servering så lossnar de enkelt.
Har glassen varit fryst längre låt den tina 30 minuter före servering.
Gjorde den här glassen för ett tag sedan och har haft den i frysen. Helt perfekt att ta fram idag och bjuda barnen på när solen skiner och det är fantastiskt varmt och skönt. Sommar när den är som bäst med hemgjord glass på de godaste gubbarna.
Jordgubbsglass
4 ägg
1 dl strösocker
1 vaniljstång
1 citron, skalet
2 dl vispgrädde
2 dl grekisk yoghurt
1½ dl mixade jordgubbar
1. Separera äggulor från vitor (utan att det kommer någon äggula i vitorna).
2. Vispa äggulor, strösocker, frön från urskrapad vaniljstång och rivet citronskal ljust och krämigt.
3. Vispa äggvitor till ett vitt skum i en torr och ren bunke.
4. Vispa grädden fluffig och vänd samman med yoghurt och jordgubbsmos
5. Blanda försiktigt samman äggsmeten, gräddsmeten och de uppvispade äggvitorna.
6. Fyll små glasskålar med glassmet och frys 3-4 timmar.
7. Skölj formarna med varmt vatten innan servering så lossnar de enkelt.
Har glassen varit fryst längre låt den tina 30 minuter före servering.
Fasen, vilket toppenrecept!
SvaraRaderaFick tag på helt nyplockade svenska gubbar idag, det är lycka det!
Det känns så mycket bättre att servera kidsen hemgjord glass än massproducerad smörja.
SvaraRaderaJatte bra recept, maste skriva upp det har och se till att gora det hemma, med italienska jordgubbar men de ar goda dem med:))
SvaraRaderaGlad Midsommar!
Hoppas du kan hjälpa mig. Tänkte göra den här goda glassen men glömde att köpa citron och vaniljstång. Tror du det går att ersätta med ex citronkoncentrat och vaniljsocker?
SvaraRaderaLänkade till din blogg och det här receptet på min blogg. Hoppas det är okej. http://darksess.com/p/2010/8/?link=1280776471
SvaraRadera