måndag 21 juni 2010

Fullspäckat

Tänk när en vecka rivstartar så där att man liksom inte riktigt fattar vart måndagen tog vägen, så har min vecka startat. Redan en dag avklarad och en dag närmre helgen. Tur för mig att jag har varit redig tidigare och fixat mat som så fint ligger och väntar i frysen på att få åka med till jobbet som lunchlåda och resurser i skafferier och kyl för att fixa snabbmat. Pasta sallad - perfekt snabbt, lätt och gott!

Ha en bra kväll!

Pastasallad med kassler

500 g kassler
saft och rivet skal av ½ citron
1 dl olivolja
2 gula paprikor
8 kronärtskockshjärtan
100 g gröna oliver
500 g penne rigate
1 dl grovt hackad bladpersilja
salt
svartpeppar

1. Skär kasslern i halvcentimeter tjocka stavar. Lägg dem i en stor bunke. Tillsätt citronsaft och citronskal samt halva mängden olivolja.
2. Strimla paprikorna och skär kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Blanda hälften av paprikastrimlorna och kronärtskocksbitarna samt hälften av oliverna väl med kasslern.
3. Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Vänd ner den heta pastan,
4. Persiljan och resterande olivolja i bunken. Salta och peppra.
5. Fördela pastan på tallrikar och garnera med resterande grönsaker. Servera direkt eller packa picknickkorgen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails