Solen är äntligen tillbaka och vi njuter av fika ute. Jag är helt såld på snabba, lättfixade kakor och tårtor, gärna av modellen som man kan ha på lut i frysen, för att sedan plocka fram och bara dekorera med en massa färska bär. Fast det går ju rätt så snabbt att vrida ihop kakan ni får smaka på idag, och visst ser det snyggt ut med en massa bär på toppen.
Pannacottapaj med hallon
12 digestivekex (ev glutenfria)
75 g smält smör
3 gelatinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g färskost
färska bär till garnering
1. Kör digestivekex och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen på botten i en pajform eller i en bakform med löstagbar kant. Låt stå i kylskåpet medan fyllningen görs.
2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud över svag värme tills sockret har löst sig.
4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och vispa ner dem i grädden. Tag bort kastrullen från värmen och låt grädden svalna något.
5. Mixa hallonen med mixerstav eller i matberedare till en puré. Rör ner färskost och hallonpuré i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.
6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den stelnar.
7. Servera med färska bär.
Samma här, jag är galen i bär. Får inte nog!!!!!! kram Madeleine
SvaraRaderaHärligt att det är så... Tyvärr äter jag bär alldeles för sällan. Men om jag hinner så har vi planer på att plocka blåbär i helgen :)
SvaraRaderaKram
Sicken fin tårta! Verkar jättegod!
SvaraRaderaSå fin tårta! Och det där underbara tårtfaten du sitter inne med ;-) Visst är det gott att frossa i bär just nu.
SvaraRaderaVilken otroligt fin tårta! Den är verkligen frestande! Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaÅh va fin :)
SvaraRadera