Jag tycker att det är så praktiskt med yoghurt- eller filmjölksbröd, man behöver ju inte hålla på och passa in jäsningar. Visst det tar längre tid att grädda det, men man kan bara röra ihop allt, skjutsa in det i ugnen och så är det klart. Ett plus till är ju faktiskt att det dessutom håller sig fräscht längre än "vanligt" bröd.
Tänkte göra smaskig smörgåsbuffé med en massa goda pålägg imorgon när storkillen slutar skolan, blir bra som förmiddagsmellanmål innan vi går lös på tårtan...
Tänkte göra smaskig smörgåsbuffé med en massa goda pålägg imorgon när storkillen slutar skolan, blir bra som förmiddagsmellanmål innan vi går lös på tårtan...
Moas nyttiga bröd
6½ dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
2 dl rågkross
2 dl solroskärnor
1 dl linfrö
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 dl mörk sirap
1 l filmjölk eller naturell yoghurt
1. Sätt ugnen på 175°. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sirap och filmjölk och arbeta snabbt ihop till en lös deg.
2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
2. Häll degen i två smorda avlånga formar, ca 1 1/2 liter.
3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 1/2 timme. Låt bröden stå kvar i formarna ca 5 min innan de stjälps upp och får kallna på galler.
Låter som ett himla klokt och smidigt val med smörgåsbuffé innan tårta! ;-) De ska jag anamma! Bikarbonatbröd är ju så gott & saftigt!
SvaraRadera