Ja, det börjar väl bli dags att förbereda inför midsommarhelgen. Vi skall förvisso inte fira på något storslaget sätt, men lite extra smaskigt att tugga på lär det ju bli ändå. Sillen och potatisen på förmiddagen vill ju ha sällskap av lite annat smått och gott framåt kvällen. Idag åker således oliverna i marinad så de får gotta till sig ordentligt till på fredag, om jag kan hålla mig så länge innan jag äter upp dem.
Marinerade oliver
1 burk oliver med kärna
½ - 1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 msk finhackade färska örter
1 tsk örtsalt.
1. Låt oliverna rinna av.
2. Blanda olivolja, vitlök, örter och örtsalt i en skål. Vänd ner oliverna och låt stå och dra minst 2-3 timmar, gärna över natten.
Marinerade oliver
1 burk oliver med kärna
½ - 1 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, finhackade
2-3 msk finhackade färska örter
1 tsk örtsalt.
1. Låt oliverna rinna av.
2. Blanda olivolja, vitlök, örter och örtsalt i en skål. Vänd ner oliverna och låt stå och dra minst 2-3 timmar, gärna över natten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar