Så var det dags att fira vår egen nationaldag. Vi brukar ha som tradition att ha picknick med Js syster och hennes familj. En knytispicknick där alla har med sig något, sedan bär det ut i det fria med filtar, flaskor, mat, kubbspel och en massa andra bra att ha grejer. Att äta ute gör faktiskt att maten smakar så mycket bättre konstigt nog.
Nu ska jag ställa mig i köket och sno iho en sallad och lite bröd, ni kommer att få smaka så småningom. Ha en fin söndag!
Nu ska jag ställa mig i köket och sno iho en sallad och lite bröd, ni kommer att få smaka så småningom. Ha en fin söndag!
Rabarberrutor
4 ägg
5 dl socker
200 g smör
2 dl mjölk
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 msk krossad kardemumma
8 dl rabarber i ½ cm-skivor
4 msk socker
1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i mjöl och bakpulver.
2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
4. Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
5. Vid servering doppar ner rabarberrutan i lite strösocker.
6. Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.
2. Tillsätt mjölk och det avsvalnade smöret. Häll smeten i smord och bröad långpanna.
3. Vänd rabarberbitarna i socker och fördela dem i smeten.
4. Grädda i ca 25 minuter med ugnsvärme 200°. Skär upp kakan i fyrkanter när den svalnat.
5. Vid servering doppar ner rabarberrutan i lite strösocker.
6. Gott att bjuda på kakan som den är, men lite mer festligt blir det då man serverat lite vaniljsås till.
Sv: Tack så mkt, alltid kul att få positiva kommentarer! Angående tidningen så är det jätte spännande!
SvaraRaderaVilka fina recept du har! Måste testa dessa rabarberrutor! Kommer få hem rabarber idag från svärfar, så då får man baka och dona!
Ha en härlig Nationaldag!
ohh jag har missat att det ar nationaldagen idag, fy skam pa mig:(
SvaraRaderaGod rabarberpajen ser ut att vara:))