Oj, oj, nu är det nära. Nu har nedräkningen inför semestern börjat på riktigt. Bara den här veckan kvar, sedan är det långa frukostar, picknick i det gröna, sol och bad som gäller. Men den vi kör på ända in i kaklet, det är några dagar kvar, så nu får det bli fuskmat i ett par dagar till, sedan kör jag på njutmat flera veckor. Mmmm...
Gratinerad halloumipasta
250 g pasta, t ex penne
1 liten rödlök
1 liten zucchini
1 halloumiost (250 g)
1 ask körsbärstomater (250 g)
2 vitlöksklyftor
1 burk tomatsås (pastasåstyp, ca 400 g)
1 påse färsk spenat (70 g)
1 påse riven mozzarella (150 g)
olivolja
salt och peppar
1. Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av, skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrullen.
2. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i ½ cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
3. Fräs zucchinin i ½ msk olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
4. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
2. Skala, halvera och skär löken tunt. Skär zucchinin på längden och skär i ½ cm tjocka skivor. Skär halloumin i cm-stora tärningar. Skär tomaterna i hälften.
3. Fräs zucchinin i ½ msk olja på hög värme ca 5 minuter. Tillsätt löken och låt fräsa med på slutet. Skala och pressa vitlöken. Smaksätt med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Lägg det åt sidan. Stek halloumin i 1 tsk olja tills den får fin färg, ca 3 minuter.
4. Blanda tomatsås, stekta grönsaker, halloumi och spenat med pastan. Smaka av med 2 krm salt och 1 krm peppar. Fördela pastan i en ugnssäker form. Strö över mozzarellan. Gratinera i ugnen ca 10 minuter.
Ser jättegott ut! Har aldrig tänkt på att köra halloumi i en pasta, men det ska jag nog testa nu:)
SvaraRadera