måndag 7 juni 2010

Grillat!

Man kan liksom inte få nog av att grilla den här årstiden. När J står för middagen är det i 9 fall av 10 grillat under sommarmånaderna. Det behöver ju inte vara mer avancerat än ett par burgare och lite grönsaker. Att dessutom smaksätta köttfärsen med lite roliga kryddor eller örter gör ju att man kan variera sina burgare i oändlighet. Mums!

BBQ-burgare

600 g nötfärs
2 msk BBQ-krydda
1 tsk salt
1½ krm svartpeppar
1 msk rapsolja


4 hamburgerbröd
4 salladsblad
1 stor tomat
1 stor rödlök
smaksatt creme fraiche

1. Arbeta samman nötfärs med bbq-krydda, salt och svartpeppar till en lättarbetad färs. Forma fyra platta hamburgare. Pensla med olja på båda sidor och grilla ca 3 minuter på varje sida.
2. Lägg ihop hamburgarna med hamburgerbröd, tomat och rödlök skurna i skivor samt sallad och smaksatt creme fraice.

Grillad potatis med timjan

4 bakpotatisar
flingsalt
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk hackad färsk timjan

1. Tvätta potatisen och sär dem i drygt centimetertjocka skivor. Pressa ner vitlöksklyftan i olivoljan oh blanda noga. Sväng runt potatisskivorna i vitlöksoljan och salta och peppar på båda sidor.
2. Grilla potatisskivorna tills de fått en gyllene färg på ytan och är mjuka inuti, det tar ca 10 minuter
3. Hacka under tiden timjan. Blanda de färdiggrillade potatisskivorna med timjan och servera genast.
4. Servera med eventuellt överbliven vitlöksolja samt flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails