fredag 17 september 2010

Fina fikon

Nu är det helt klart fikontider. Jag blir helt kollrig när jag går i matbutiken och ser så där underbart fina fikon som bara skriker, ät mig. Och givetvis faller jag för frestelsen allt för ofta. I afton tänkte jag servera småplock som fredagsmys och vad kan passa bättre än söta fikon fyllda med saltsyrlig getost. Mums!

Chevréfyllda fikon

fikon

chevré
flytande honung
färsk timjan
pinjenötskärnor

1. Skär toppen av fikonen och gröp ur nästan allt fruktkött.
2. Smula chevréost i en skål och blanda med fruktköttet från fikonen.
3. Fyll fikonen med röran. Strö över timjan och pinjenötter. Ringla över honung, och sätt på locket igen. Servera genast.

6 kommentarer:

  1. Oj, det där lät gott. Måste provas.

    SvaraRadera
  2. oj, så gott och piffigt :)

    SvaraRadera
  3. Ahg... Här är man nyss hemkommen från kvällsjobb och har missat allt vad fredagsmys heter. Kikar in hos dig och får se detta goda! Ska banne mig sno med mig fikon hem nästa shopping.

    SvaraRadera
  4. jösses! ser oerhört gott ut! har själv aldrig tillagat fikon och samtidigt blir jag överlycklig varje gång jag blir bjuden, osäker på hur man vet att de är mogna, så har hittills hållit mig till torkade, tips mottages varmt! :-)

    SvaraRadera
  5. Jösses vad gott! Min sambo har precis kommit på att han gillar fikon, så får nog testa detta!!! Sött och salt ost är ju så gott!!!

    SvaraRadera
  6. Jag testade de t här förra veckan! Det blev otoligt gott fast mina blev kanske inte riktigt lika fina som dina:D

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails