Jag har inte riktigt bestämt vad vi ska grilla, får se vad jag kan hitta i butiken som ser gott ut. Men jag har bestämt mig för att det hela skall gå i libanesiskt stuk, så det blir säkerligen lamm. Jag är en storälskare av smårätter, då finns det alltid något som passar alla. Meze är perfekt sommar mat, mycket grönt och fräscha smaker. Idag bjuds därför på en alldeles underbar sallad!
Jebneh meazi orokka (Getost på rucolabädd)
150 g rucolasalld
200 g getost
1 tomat
1 gul lö
svarta oliver
1 dl pressad citronsaft
½ dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
salt
chilipulver
1. Lägg rucolabladen i en skål. Tillsätt skivad getost, hackade oliver, sinhackade tomater och lök.
2. Blanda ingredienserna till såsen och häll över.
150 g rucolasalld
200 g getost
1 tomat
1 gul lö
svarta oliver
1 dl pressad citronsaft
½ dl olivolja
3 pressade vitlöksklyftor
salt
chilipulver
1. Lägg rucolabladen i en skål. Tillsätt skivad getost, hackade oliver, sinhackade tomater och lök.
2. Blanda ingredienserna till såsen och häll över.
Getost är alltid underbart i sallader!
SvaraRadera