Smulpaj med rabarber
100 g kallt smör
¾ dl socker
1½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn.
½ dl pinjenötskärnor
400 g rabarber
1 dl strösocker
1½ msk potatismjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala rabarbern och skär i tunna skivor. Lägg i en smord form och strö över socker blandat med potatismjöl.
3. Nyp ihop smör, socker, mjöl havregryn och pinjenötter så det blir en smulig deg. (Smuldegen håller sig i kyl ett par dagar). Strö smuldegen över rabarberna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
2. Skala rabarbern och skär i tunna skivor. Lägg i en smord form och strö över socker blandat med potatismjöl.
3. Nyp ihop smör, socker, mjöl havregryn och pinjenötter så det blir en smulig deg. (Smuldegen håller sig i kyl ett par dagar). Strö smuldegen över rabarberna.
4. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Åh vad mysigt att grilla! Jag längtar tills på fredag då vi ska grilla, jag har inte ätit en grillad köttbit på flera veckor nu. (Kött i Indien aktar man sig för.. ;-)
SvaraRaderaJag ska också ha myskväll ikväll, först blir det Desperate Housewives, sedan Cougar Town. Och té och choklad! :-)
Jo, tack. J fick med sig något skumt med köttet han åt när han var i Indien. Hoppas ni hade det bra!
SvaraRaderaHerre jösses, vad gott med smulpaj och rabarber. Mmmm..
SvaraRaderaJag är så inställd på att bo litet framöver och då blir det fysiskt omöjligt att ha mycket saker.
Skönt att rensa!!!!
Kram Madeleine
Smulpaj är ju såå gott! Och med rabarber blir det ju pricken över i:et! :) Ha det jätte bra!
SvaraRaderaKram Daniella - BakeCake