Jag tror inte att det är så mycket som slår att sitta i skuggan en riktigt varm dag med ett glas rabarbersaft där isbitarna klirrar mot glaset. Att bara vara känns som något väldigt underskattat. Jag tänker då inte lägga upp ett späckat schema på min semester i år, nej det blir nog många glas saft. Tur att jag har gjort dubbel sats :)
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1½ lit vatten
5 dl socker
2 citroner, saften
2 tsk citronsyra
1. Skölj och skär rabarbern i små bitar och koka med vattnet i cirka 15 minuter, rör inte om, för då blir saften grumlig.
2. Sila saften och släng rabarberresterna.
3. Koka upp spadet igen tillsammans med socker, citronsyra och citronsaft, låt svalna.
4. Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
5. Förvaras kallt och spädes efter smak, ca 1 + 4
Rabarbersaft
1 kg rabarber
1½ lit vatten
5 dl socker
2 citroner, saften
2 tsk citronsyra
1. Skölj och skär rabarbern i små bitar och koka med vattnet i cirka 15 minuter, rör inte om, för då blir saften grumlig.
2. Sila saften och släng rabarberresterna.
3. Koka upp spadet igen tillsammans med socker, citronsyra och citronsaft, låt svalna.
4. Häll upp saften i desinficerade flaskor, fyll dem ända upp till kanten och tillslut väl.
5. Förvaras kallt och spädes efter smak, ca 1 + 4
Dina bilder gör mig alltid lika hungrig och törstig. Det vore en ära att få äta av din mat. Mmmmm.....
SvaraRaderaKram Madeleine
haller helt med dig...ar skont att dricka nagot svalkande da varmen har kommit ut har:)
SvaraRaderaKramar,
Nena