Provade att laga den här rätten för ett tag sedan, det kändes klockrent. Det bästa av allt, jag gillar kyckling, jag älskar ceasarsallad och pasta är ett av mina favorittillbehör. Inte dumt alls faktiskt, fast jag kommer nog att dra i lite mer lätt créme fraiche nästa gång, jag gillar generösa såser.
Ha en bra dag allihop!
Grillade kycklingspett med caesarpasta
ca 500 g kycklingfilé (lår- eller bröstfilé)
2-3 paprikor av olika färg
8 körsbärstomater
färsk timjan
salt
svartpeppar
2 ägg
1 burk kesella (250 g)
1 dl lättcrème fraiche
1 msk dijonsenap
4 msk riven parmesanost
1 burk sardellfiléer (50 g)
350-400 g färsk pasta, t e x farfalle
1. Skär kycklingen i ca 2 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär paprikorna i lika stora bitar.
2. Varva kyckling- och paprikabitar med tomaterna på små träspett. Tryck ihop bitarna tajt.
3. Koka äggen. Kyl snabbt. Skala, hacka och blanda med kesella, crème fraiche, senap och parmesan. Grovhacka sardellerna och blanda ner dem.
4. Stek eller grilla spetten runt om i en het panna med lite olja. Beräkna 2–3 minuter per sida. Salta och peppra. Låt stå i ugnen tills pastan är klar.
5. Koka pastan enligt anvisning. Blanda med ägg- och sardellröran. Garnera med timjan. Servera genast.
2. Varva kyckling- och paprikabitar med tomaterna på små träspett. Tryck ihop bitarna tajt.
3. Koka äggen. Kyl snabbt. Skala, hacka och blanda med kesella, crème fraiche, senap och parmesan. Grovhacka sardellerna och blanda ner dem.
4. Stek eller grilla spetten runt om i en het panna med lite olja. Beräkna 2–3 minuter per sida. Salta och peppra. Låt stå i ugnen tills pastan är klar.
5. Koka pastan enligt anvisning. Blanda med ägg- och sardellröran. Garnera med timjan. Servera genast.
Mmmm.. sicken smarrig dressing!
SvaraRaderaDet verkar som en klockren pastarätt de där! Sardeller i en sås är bara såå grymt gott! Och precis som du säger, de kan inte bli fel med ceasarsallad, kyckling & pasta! ;-)
SvaraRaderaahh vad lackert det ser ut, smaskens:))
SvaraRadera