söndag 20 juni 2010

Dagen efter

Jag antar att större delen av landets befolkning tittade på prinsessbröllopet. Jag är inte så förtjust i sånt där i vanliga fall, men igår kunde vi inte hålla oss ens på den här adressen. Det går ju inte att sticka under stol med att det är rörande när två människor är så otroligt förälskade i varandra och bara inte kan slita blicken från den andre. Misstänker att hela Sverige går som i ett kärlekstöcken idag, när det nu är dagen efter. Prinsessan fick sin prins och de ska leva lyckliga i alla sina dagar.

Vi andra då? Vad gör ni idag, dagen efter? Jag undrar i alla fall vad alla kungligheterna och särskilt brudparet fick till frukost dagen efter en heldags firande.

Jag har då mumsat smörgås med hemgjord rabarber- och jordgubbsmarmelad som jag kokade tidigare i veckan. Smaskens!

Rabarber- och jordgubbsmarmelad

½ kilo rabarber
1 l jordgubbar
4 dl syltsocker


1 Skölj och skala rabarber om den är grov, annars kan du låta den vara. Skär den i 1–2 cm tjocka bitar. Rensa jordgubbarna dela dem mitt itu.
2 Blanda jordgubbe och rabarber med socker och låt det stå i ungefär en timme.
3 Hetta sen upp bären långsamt i en kastrull, låt koka på svag värme utan lock i 10–15 minuter. Skaka grytan då och då så allt blandar sig, men rör inte!
4 Gör geléprovet. Om detta är klart tar du marmeladen från värmen och skumma av den.
5 Låt den vila i cirka 15 minuter, rör då och då.
6 Häll upp på varma rena burkar. Sätt på lock och förvara i kylen.

1 kommentar:

  1. Åh, den där marmeladen verkar helt underbart god! Så somrig!

    Och nu har månadens andra tävling startat! Denna gång kan du vinna underbara produkter från "Lyckas med Mat". Tävlingen avslutas den 27 juni.

    Ha det jätte bra! Kram Daniella - BakeCake

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails