Visst är det trist med bruna bananer, man har definitivt inte någon lust att äta dem. På mitt jobb får vi ofta över bananer och jag brukar faktiskt barmhärtiga mig över dem. Det är ju synd att slänga dem, det är ju faktiskt inte något fel på dem förutom att de ser tradiga ut. Min mamma bakade alltid bananmuffins av överblivna bananer när jag var liten och jag har tagit efter det. Lätta och snabba att baka och jättegoda, vill man lyxa till det kan man ju alltid pudra med florsocker över.
Bananmuffins
2 bananer
1½ dl socker
1 ägg
1 tsk vanlijsocker
50g smör
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Mosa bananerna och rör ner socker och ägg i moset- Blanda sedan ner vaniljsocker och smält smör.
3. Blanda bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Väns försiktigt ner mjölblandningen i bananmoset och klicka ut den i muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
2. Mosa bananerna och rör ner socker och ägg i moset- Blanda sedan ner vaniljsocker och smält smör.
3. Blanda bikarbonat, bakpulver och vetemjöl. Väns försiktigt ner mjölblandningen i bananmoset och klicka ut den i muffinsformar.
4. Grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Ååå nej är du förkyld din stackare. Krya på dig!!! Kram Madeleine
SvaraRaderaÅåå herre min skapare, det var inte dåligt. Om hans vän Joel Kinnaman är på visit måste du säga till!! Han är ju den snyggaste skådisen genom tiderna. Hihi. ;)
SvaraRadera