Ja, det behöver man ju inte fråga barnen, man gör en läskig gubbe av den och sätter på trappan.
Mamman i huset valde att baka en kaka, med hjälp av lite morötter också i och för sig. (Ber om ursäkt för den allt annat än fagra bilden, men vi hade lite bråttom att få i oss kakan, så bilden fick bli som den blev)
Pumpa- och morotskaka
100 g rumsvarmt smör
2 ½ dl strösocker
3 ägg
1 bit pumpa, ca 200 g
2 morötter, ca 200 g
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
25 g smör
250 g Kesella
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Rör smör och socker poröst. Rör i äggen, ett i taget.
3. Skala och finriv pumpa och morötter. Rör ner det i smeten. Blanda mjöl, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten.
4. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 min.
5. Smält smöret till krämen och låt det svalna. Rör ner kesella, florsocker och vaniljsocker och ställ krämen i kylen.
6. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Bred krämen över kakan och låt kakan stå i kylen till serveringen.
Jag tycker att det blir så saftigt och gott att baka med pumpa! Kakan låter god!
SvaraRaderaDet låter som en mycket god kaka. Blir så gott och saftigt med grönsaker i kakor. Extra mumsigt med frosting på.
SvaraRadera