torsdag 17 juni 2010

Lätt som en plätt

Inser att jag haft enormt dålig fantasi och brist på inspiration när det gällt middagsmat det sista. Förstod detta när jag blickade tillbaka och såg vad jag visat här de senaste veckorna. Känslan av att man har lite tidsbrist är väl en bov i dramat. Det har blivit väldigt mycket enkel och snabblagad mat, så även idag. Med lite inslag av asien åtminstone, får försöka piffa till min fantasilöshet.

Kyckling med wokade grönsaker

300 g äggnudlar
500 g fryst broccoli
400 g kycklingfilé
2 rödlökar
2 paprikor
ca 50 g ingefära
2 msk rapsolja
sweet chilisås
½ dl japansk soja
1 dl saltade cashewnötter
1/2 kruka hackad koriander


1. Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
2. Tina fryst broccoli. Skär kycklingfilén i bitar.
3. Skala, halvera och strimla rödlökar. Dela, kärna ur och skär paprikor i 1-2 cm stora bitar. Skala ingefära och skär den i mycket tunna strimlor.
4. Stek kycklingen i rapsolja under omrörning ca 5 minuter. Lyft ut kycklingen. Stek sedan broccoli, lök och paprika 3-5 minuter. Blanda i kycklingen och ingefärsstrimlorna och fräs ca 1 minut.
5. Blanda sweet chilisås efter tycker och smak med japansk soja. Häll över och blanda runt.
6. Strö över hackade salta jordnötter och hackad koriander. Servera med äggnudlarna.



1 kommentar:

  1. Hej! Tack för tipset du lämnade på min blogg. Alltid roligt när någon delar med sig. Det blir nog ett besök i Haga.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails