söndag 18 april 2010

Solig söndag

Idag drar vi på bomässa, ska bli trevligt att få kolla in nyheter för hem och trädgård. Blir dessutom första besöket i vår mycket omtalade arena. En liten stund påtande i den egna trädgården skall nog hinnas med också. Måste ju se till att ge rabarberplantan lite kärlek.

Idag är en underbart vacker vårdag, så idag får det bli en vårmiddag, med ljuvliga primörer. Jag älskar verkligen våren!

Valnötskyckling med avokadosås

500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rumsvarmt smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 citron

1 avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond

1. Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. 2.
2. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare.
3. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min.
4. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
5. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.

Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer, t ex sparris, färsk lök och morötter.

4 kommentarer:

  1. åh, det där såg ju jättegott ut :)

    SvaraRadera
  2. Jag gjorde denna någongång i höstas, kommer ihåg att såsen var himmelsk. Det for nog bli en repris på den snart igen.

    SvaraRadera
  3. Vilket kul och annorlunda recept!!
    Måste jag verkligen laga!

    SvaraRadera
  4. Du, det här lät ju helt makalöst gott, wow!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails