Stekt fläskkött med nudlar
1 msk solrosolja
150 g fläskfilé, skuren i små stavar
5 salladslökar, skurna i mindre bitar
1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar
200 g kinakål, finskuren
500 g äggnudlar
2 msk vatten
2 msk japansk sojasås
1 msk Worcestershire sås
1 msk saké
2 tsk strösocker
2 ½ dl böngroddar
1 ark nori, skuren i tunna strimlor
1. Hetta upp oljan i en wok. Stek köttet, salladslöken och moroten under omrörning i 1-2 minuter, eller till köttet precis ändrar färg. (Se upp så att grönsakerna inte steks för länge, då blir köttet segt och grönsakerna utan spänst).
2. Lägg i kål, nudlar, vatten, soja, Worcestershiresås, saké och socker. Täck woken och koka i 1 minut. Tillsätt böngroddar och använd två stora skedar för att vända runt grönsakerna i såsen. Servera omedelbart, överströdd med den strimlade norin.
Ja, men då har du säkerligen sett hennes matprogram? Hon bor ju så fint på djurgården...mmm, vilken dröm! Jag gillar henne också, hon är duktig..och väldigt inspirerande! Kram Madeleine
SvaraRaderaDin mat är alltid en upplevelse ! Och en väldigt bra sådan också (;
SvaraRadera