Idag drar vi på bomässa, ska bli trevligt att få kolla in nyheter för hem och trädgård. Blir dessutom första besöket i vår mycket omtalade arena. En liten stund påtande i den egna trädgården skall nog hinnas med också. Måste ju se till att ge rabarberplantan lite kärlek.
Idag är en underbart vacker vårdag, så idag får det bli en vårmiddag, med ljuvliga primörer. Jag älskar verkligen våren!
Valnötskyckling med avokadosås
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rumsvarmt smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 citron
1 avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
1. Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. 2.
2. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare.
3. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min.
4. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
5. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer, t ex sparris, färsk lök och morötter.
Idag är en underbart vacker vårdag, så idag får det bli en vårmiddag, med ljuvliga primörer. Jag älskar verkligen våren!
Valnötskyckling med avokadosås
500 g kycklinglårfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk rumsvarmt smör
1 dl grovhackade valnötter
rivet skal av 1 citron
1 avokado
1 tsk pressad citronsaft
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk konc kycklingfond
1. Vik ut filéerna. Salta och peppra runt om. 2.
2. Bred smör på filéerna och strö över nötter och citronskal. Vik ihop dem och fäst med tandpetare.
3. Stek kycklingen runt om i smör i en stekpanna, ca 12 min.
4. Kärna ur, skala och mixa avokadon med citronsaft och vatten.
5. Koka upp grädde och kycklingfond i en kastrull. Ta av från plattan och vispa ner avokadopurén strax innan servering.
Servera kycklingen med såsen, färskpotatis och primörer, t ex sparris, färsk lök och morötter.
åh, det där såg ju jättegott ut :)
SvaraRaderaJag gjorde denna någongång i höstas, kommer ihåg att såsen var himmelsk. Det for nog bli en repris på den snart igen.
SvaraRaderaVilket kul och annorlunda recept!!
SvaraRaderaMåste jag verkligen laga!
Du, det här lät ju helt makalöst gott, wow!
SvaraRadera