onsdag 7 mars 2012

När mannen själv får välja

Idag fick J önska maten - och gissa vad han väljer. Jojomen, ordentlig husmanskost (inte helt otippat kan jag meddela). Bruna bönor och stekt fläsk. Kan meddela att i likhet med mig när jag var barn gick inte den middagen hem hos kidsen, men J & jag mumsade och åt.

Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt när man var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också. Hoppas att kidsen kan tänka sig att käka bruna bönor när de växer upp de också...



Bruna bönor

300 g torkade bruna bönor
vatten
1 tsk salt
3 msk sirap
1 msk ättikssprit
1 msk potatismjöl + 2 msk kallt vatten

1. Skölj bönorna och lägg dem i en bunke. Häll på rikligt med vatten så att det täcker. Ställ svalt ca 12 tim.
2. Häll upp bönorna i ett durkslag och skölj dem i kallt vatten. Låt bönorna rinna av. Lägg dem i en gryta. Häll på 8 dl vatten. Tillsätt salt. Koka på svag värme under lock tills bönorna är mjuka 1-1 1/2 tim. Smaksätt med sirap, ättikssprit och ev lite salt. Rör ut mjölet med vattnet. Rör ner det i bönorna och låt allt koka upp. Servera med stekt sidfläsk.

4 kommentarer:

  1. Håller med mannen mums för bruna bönor : ) åhhh vad gott kram Sofia

    SvaraRadera
  2. Den ser ut nästan som engelsk frukost. Bacon och bönor är gott

    SvaraRadera
  3. Jag har faktiskt inte ätit bruna bönor sedan skolmatstiden. Kanske dags att ge dem en ny chans? :-)

    SvaraRadera
  4. Så gott, speciellt när man kokar bönorna själv så man får den smak man vill ha.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails