torsdag 8 april 2010

Perfekt pippi

Har förmånen att få köpa kyckling av en lokal uppfödare , där djuren få gå ute och picka i maklig takt och jösses vilken kyckling. Mycket saftigare och rejälare. Kan inte bli bättre, nu vill man inte gärna köpa den vanliga i butiken längre.

Jag gillar dessutom kycklingbenen, för det är klockren mat att servera barnen, då leker de att de är pirater och tallrikarna töms snabbt och lätt.

Allt i ett-kyckling

900 g kycklingben
2 msk repad, finhackad timjan
1 aubergine
1 zucchini
1 rödlök

150 g fetaost
2 dl matyoghurt (10%)
rivet skal av 1/2 citron
olivolja
salt och peppar


1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda kycklingen med timjan, 1 msk olja, 1 tsk salt och 2 krm peppar i en bunke.
3. Skär grönsakerna i bitar. Lägg kycklingen och grönsaksblandningen i en långpanna. Sätt in i ugnen 25–30 minuter.
4. Skär ett snitt i kycklingen, kommer klar köttsaft ut är den färdig. Gaffelmosa fetaosten och blanda med yoghurten och citronskalet. Servera med fetaröran och bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails