tisdag 27 april 2010

Skåprensning

Har ni varit med om det där att man har en massa rester i skåpet som inte riktigt räcker till en egen rätt, framförallt när det gäller grönsaker. Paj är ju ett klockrent alternativ att slänga ihop då, eller min favorit, ta fram wokpannan och hiva i grejerna där. Hos familjen J är wokade grönsaker nästan likställt med pyttipanna, den kan innehålla lite av varje. Hur brukar du "återvinna" dina grönsaker?

Vad-kylen-har-att-erbjuda wok

kycklingfilé
champinjoner

vitkål

purjolök
morötter
paprika

gröna bönor

vattenkastanjer


matlagningsgrädde

tomatpuré
sambal oelek

salt
peppar
vitlökspulver


1. Skölj och skär champinjonerna i kvartar. Strimla vitkål och purjolök. Skär paprika och morötter tunt. Rensa bönorna och dela dem i bitar.
2. Fräs champinjonerna i pannan i lite olja. Tag upp och lägg åt sidan.
3. Strimla kycklingfiléerna och fräs dem i olja i pannan. Salta och peppra. Lägg i samtliga, grönsaker utom vattenkastanjer, och woka ett par minuter.
4. Rör samman grädde och tomatpuré, smaksätt med sambal, salt, peppar och lite vitlökspulver. Rör ner såsen i pannan och tillsätt vattenkastanjerna. Woka ytterligare en minut eller två.
5. Servera med ris.

2 kommentarer:

  1. BRA tips som vi tackar för!!!

    SvaraRadera
  2. Smart! En duktig kock vet hur man slänger ihop rätter av diverse överblivna komponenter i kylskåp och skafferi :)
    Jag hivar oftast mina överblivna grönsaker i en gryta eller soppa. Ibland slänger jag allt i ugnen tillsammans med rotsaker och rostar dem med honung och örter :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails