När solen börjar titta fram ute och man faktiskt skönjer varmare väder blir åtminstone jag helt kollrig och matlagningssugen. Måste erkänna att under februari och mars brukar motivationen vara så där. Men nu, nu spritter det i matlagningsfingrarna, och det testas varianter på pastasåser och sallader hejvilt!
Att det dessutom går hyfsat fort är ju ett plus, då hinner man ju njuta av solen mer!
Tomatsalsa med basilika
250 g körsbärstomater
2-3 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
2-3 msk olivolja
½ tsk chilipulver
½ krm cayennepeppar
1 krm socker
1 krm salt
1. Dela tomaterna tvärs över i halvor, skala och finhacka vitlöken samt strimla basilikabladen.
2. Värm oljan i en kastrull, lägg ner vitlök, chilipulver och cayenne, fräs ett par sekunder tillsätt tomaterna och fräs under försiktig omrörning i 2-3 minuter. Dra kastrullen från värmen plattan och rör ner basilika, socker och salt.
Salsan bör serveras nylagad, då den förlorar mycket av sin fräschör om den lagas i förväg för att sedan värmas.
Att det dessutom går hyfsat fort är ju ett plus, då hinner man ju njuta av solen mer!
Tomatsalsa med basilika
250 g körsbärstomater
2-3 vitlöksklyftor
½ kruka basilika
2-3 msk olivolja
½ tsk chilipulver
½ krm cayennepeppar
1 krm socker
1 krm salt
1. Dela tomaterna tvärs över i halvor, skala och finhacka vitlöken samt strimla basilikabladen.
2. Värm oljan i en kastrull, lägg ner vitlök, chilipulver och cayenne, fräs ett par sekunder tillsätt tomaterna och fräs under försiktig omrörning i 2-3 minuter. Dra kastrullen från värmen plattan och rör ner basilika, socker och salt.
Salsan bör serveras nylagad, då den förlorar mycket av sin fräschör om den lagas i förväg för att sedan värmas.
Ja, det är helt klart värt en omväg!
SvaraRaderaHoppas att du har fått en härlig start på veckan, kram!
åh, vad gott!
SvaraRaderajag kom hem från rom igår och är redan deppig över hur lång tid det kommer ta innan jag kommer tillbaka - italiensk mat kan vara det bästa som finns!
ha en trevlig kväll!
C