Hade den underbaraste av lördagar igår, strosande i solen, loppiskollande hos Erikshjälpen, inklusive ett praktfynd som fick följa med hem. Små söta espressokoppar från Höganäs, knappt använda för en 10:a styck. När jag tröttnar på dem kan jag ju ge dem till min dotter som dockservis dessutom. Har invigt dem nu på morgonen med en cantucci, och hoppas att även den här dagen bjuder på väder som tillåter utevistelse och kanske en grillning i eftermiddag. Ha en skön söndag allesammans!
Cantucci
250 g mandel, hackad
4 dl strösocker
½ dl flytande honung
8 dl vetemjöl
4 ägg, uppvispade
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka den.
3. Blanda övriga ingredienser till en slät smet. Rör ner mandelhacket. Låt degen vila en stund.
4. Rulla ut degen till långa stänger, ca 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt och grädda i ugn i ca 25 minuter. Tag ut plåten och skär varje längd i lagom breda skorpor. Sänk värmen till 180 grader. Sära på skorporna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter.
Cantucci
250 g mandel, hackad
4 dl strösocker
½ dl flytande honung
8 dl vetemjöl
4 ägg, uppvispade
1 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skålla mandeln i kokande vatten. Skala och hacka den.
3. Blanda övriga ingredienser till en slät smet. Rör ner mandelhacket. Låt degen vila en stund.
4. Rulla ut degen till långa stänger, ca 3 cm breda. Lägg dem på en smord plåt och grädda i ugn i ca 25 minuter. Tag ut plåten och skär varje längd i lagom breda skorpor. Sänk värmen till 180 grader. Sära på skorporna och rosta dem i ugnen i ca 25 minuter.
Jättesöta! Jag gillar verkligen utformningen av örat extra mycket! :)
SvaraRaderaSöta koppar! och goda skorpor som jag ska baka i veckan. Det är så perfekt när man bara vill ha något litet till kaffet. Tack för inspiration.
SvaraRadera