Gulaschsoppa
300 g köttfärs
1 chorizokorv
2 gula lökar
3 paprikor i olika färg
smör
1/2 dl tomatpuré
1 tsk kummin
1 liter köttbuljong
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 dl hackad persilja
1. Skär korven i små bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka paprikan.
2. Bryn köttfärsen i smör i en gryta så att den blir smulig. Rör i korv, lök och paprika och låt det fräsa någon minut. Rör i tomatpuré och kummin.
3. Häll på buljongen. Låt det koka 10-15 min.
4. Smaksätt crème fraiche med vitlök och persilja. Servera soppan i stora skålar och rör i vitlöksröran. Servera med ett gott bröd.
Mums, det låter fantastiskt gott!
SvaraRaderasv: avokao i fruktsalladen kan verkligen rekommenderas :)
SvaraRaderavilken fin blogg du har :) kul att du skrev på min blogg så att jag hittade hit :)
du får ha en bra vecka! kram