Är ensam hemma med barnen ett par dagar så då blir det barnmat för hela slanten, fast jag kan ju inte låta bli att fixa till den lite roligare. Burgare går hem, så länge de kallas burgare liksom, sedan kan det ju hända att barnen hädar lite och drar på ketchup, men ändå, de äter något annat än vanliga tråk-burgare.
Marockanska lammburgare
600 gram lammfärs
1 klyfta vitlök
½ mild röd chili
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk strösocker
flingsalt
svartpeppar från kvarn
en god olivolja
4 pitabröd
2 msk mjukt smör
1 knippe persilja
2 klyftor vitlök
1. Blanda färsen med finhackad vitlök och chili. Tillsätt kryddor och 2 msk olivolja. Forma till lammbrugare.
2. Mosa ihop smör, hackad persilja och vitlök med lite salt.
3. Skiva auberginen tunt och tomaten i tjockare skivor, pensla med lite olja och krydda med salt och peppar.
4. Snitta upp bröden, bred dem med vitlökssmöret invändigt och lägg i tunna skivor fetaost.
5. Grilla eller stek pitabröd, burgare, aubergine och tomat.
6. Fyll pitabröden med burgare, aubergine, tomat och sallad.
Marockanska lammburgare
600 gram lammfärs
1 klyfta vitlök
½ mild röd chili
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk strösocker
flingsalt
svartpeppar från kvarn
en god olivolja
4 pitabröd
2 msk mjukt smör
1 knippe persilja
2 klyftor vitlök
1. Blanda färsen med finhackad vitlök och chili. Tillsätt kryddor och 2 msk olivolja. Forma till lammbrugare.
2. Mosa ihop smör, hackad persilja och vitlök med lite salt.
3. Skiva auberginen tunt och tomaten i tjockare skivor, pensla med lite olja och krydda med salt och peppar.
4. Snitta upp bröden, bred dem med vitlökssmöret invändigt och lägg i tunna skivor fetaost.
5. Grilla eller stek pitabröd, burgare, aubergine och tomat.
6. Fyll pitabröden med burgare, aubergine, tomat och sallad.
Jag måste erkänna att jag bara ätit lamm en enda gång i mitt liv. Det är nog på tiden att ändra på det!:) Dina lammburgare både ser ut och låter jättegoda!! /Karin
SvaraRadera