Jag är den typen som måste äta frukost annars blir jag på ett helt förskräckligt dåligt humör. Har provat det mesta i frukostväg, gröt, flingor, mackor, fruktsallad, ägg och bacon, you namet it. hur som, jag har ialla fall konstaterat att en skål yoghurt med müsli och lite frukt nog är det som passar mig bäst, ialla fall på vardagar när man ska peta i sig frukosten fort och stå sig på den en stund.
Hittade det här receptet i en bok av Anna & Fanny Bergenström för många år sedan och det har inte hittat någon konkurrent än.
Ha en riktigt bra dag!
Lagom lyxig müsli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
100 g mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk raps- eller solrosolja
2-3 dl mjuka russin
1. Hacka mandeln grovt. Lägg hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, linfrön och koksflingor. Vänta med russinen. Rör runt. Vänd ner råsockret och rör om igen,
2. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord långpanna .
3. Sätt in långpannan i ugnens mittläge i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden. Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämt rostad. Låt den sedan kallna. Blanda ner russinen och lägg müslin i en tät och rymlig burk.
4. Servera müslin med naturell yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt.
Hittade det här receptet i en bok av Anna & Fanny Bergenström för många år sedan och det har inte hittat någon konkurrent än.
Ha en riktigt bra dag!
Lagom lyxig müsli
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
100 g mandel
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
1 dl hela linfrön
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk raps- eller solrosolja
2-3 dl mjuka russin
1. Hacka mandeln grovt. Lägg hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, linfrön och koksflingor. Vänta med russinen. Rör runt. Vänd ner råsockret och rör om igen,
2. Värm ugnen till 200 grader. Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in. Bred sedan ut det hela i en lätt smord långpanna .
3. Sätt in långpannan i ugnens mittläge i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa müslin noga under tiden. Ta ut långpannan minst 3 gånger och rör om så att müslin blir jämt rostad. Låt den sedan kallna. Blanda ner russinen och lägg müslin i en tät och rymlig burk.
4. Servera müslin med naturell yoghurt eller filmjölk och bär eller frukt.
Mm, musli är gott, speciellt om man gör en sån lyxig variant. =)
SvaraRaderaSjälv har jag övergått till gröt ett tag, jag försöker variera mig. Jag är en riktig frukostälskare. Muuums!
Snart är det lunch, inte helt fel det heller, hihi.
Kram Madeleine
Visst är det underbart med en god frukost! Är riktig müsliälskare, kanske för att det går snabbt, känner inte riktigt att jag har tid att fixa gröt på morgonen :)
SvaraRaderaDen här müslin låter god! Hemmagjord müsli är alltid godast!
SvaraRaderaHåller med Helena. Hemmagjord müsli är så mycket godare. Plus att den alltid innehåller ens favoriter ;-)
SvaraRadera