Idag blir det definitivt utedag! Solsken och värme, dags att få lite sol på näsan och lite ordning i trädgården. Tänkte åka till gubbarna på torget och köpa lite örtplantor och uppdatera min kruk-örtagård. Jag har placerat den så där lagom nära grillen, så det bara är att repa loss lite godsaker. Har förhoppningar på att få fixat mig ett riktigt utekök så småningom också, för visst är det något visst med att laga mat ute.
Idag får lunchen gå undan med andra ord, så idag blir det snabba fiskburgare av vad nu frysen kan ha att erbjuda, så här såg det ut sist gång...
1. Börja med smögenröran. Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
2. Lägg fisk, salt, ägg och potatismjöl i en maberedare och kör till en färs. Forma fyra biffar av färsen. Stek dem i smör 3–4 min på varje sida.
3. Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna. Lägg ihop dem med sallad, fiskburgare och smögenröran.
Idag får lunchen gå undan med andra ord, så idag blir det snabba fiskburgare av vad nu frysen kan ha att erbjuda, så här såg det ut sist gång...
Fiskburgare med smögenröra
600 g fiskfilé, tex torsk eller sej
1 tsk salt
1 ägg
1 msk potatismjöl
smör till stekning
200 g räkor med skal, ca 80 g skalade
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
2 krm salt
½ krm svartpeppar
4 portionsbröd
sallad
600 g fiskfilé, tex torsk eller sej
1 tsk salt
1 ägg
1 msk potatismjöl
smör till stekning
200 g räkor med skal, ca 80 g skalade
2 dl crème fraiche
1 tsk dijonsenap
2 msk hackad dill
2 krm salt
½ krm svartpeppar
4 portionsbröd
sallad
1. Börja med smögenröran. Skala och hacka räkorna. Rör ihop crème fraiche, räkor, senap, dill, salt och peppar.
2. Lägg fisk, salt, ägg och potatismjöl i en maberedare och kör till en färs. Forma fyra biffar av färsen. Stek dem i smör 3–4 min på varje sida.
3. Dela bröden och rosta snittytan i en torr varm stekpanna. Lägg ihop dem med sallad, fiskburgare och smögenröran.
Så fantastiskt lätt du gör en fiskburgare!!! DETTA ska göras kanske redan i morgon!!
SvaraRaderaTack för tips! å du...utekök lät urmysigt...det kanske vore nått för min trädgård....867 kvm så det finns ju en hel del plats man skulle kunna bygga en sån på...hm....bra tips!!!
Utan gubbe får man dock försöka ordna det själv, det ska nog gå!!
Oj så gott det där såg ut! Ha en jätte skön helg! Kram Daniella - BakeCake
SvaraRaderaÅåå jag tackar jag tackar, fiskburgare är en favorit hos mig. Den ser jätte jätte god ut. Mums!!
SvaraRaderaIgår åt jag så god grekisk mat. Gooott! Jag uppskattar mat mer och mer. Kanske börjar jag bli vuxen och närmar mig 25 år. Hihi.
Ja, loppisar med många eldsjälar som passerat 60 är ju toppen. Ordning och reda, hjälpsamma och trevliga. Det är min melodi det.
Vilket fynd du gjort då, jösses. Något vi får se på bloggen kanske?
Just nu har jag antecknat en hel sida med ideér som jag fått under dagen. Det bara blir så när solen skiner. Här behövs inga inspirationskonferenser inte. Solsken är grejen. =)
Kram Madeleine
Det här ser riktigt gott ut! :) Ska grilla kyckling imorgon, men nästa gång kanske det blir det här...
SvaraRaderavad gott med fiskburgare :)
SvaraRaderasv: ja, det är läskigt med älgar. jag brukar åka förbi i dina hemtrakter så jag har nog sett älgsafarin. du bor i fyrbodalområdet va? :) jag är i från grebebstad, lite i dina hemtrakter.
du får ha en underbar dag! kram
jag älskar fiskburgare, speciellt om det är lite lime i!!
SvaraRadera