Ibland är det bra när det ramlar ut en bok i skallen på en.
Om ni undrar vad jag hade för mig igår på alla hjärtans dag så fuskade jag ordentligt. Jobbade nämligen sent och insåg att det inte fanns tid för någon kulinarisk supé. Istället körde vi på mys med hämtad sushi. Inte helt fel det heller...
Lafitas plommon- och äppelfläsk
600 g fläskfilé
2 röda äpplen
10 katrinplommon
4 1/2 cm färsk ingefära
1 köttbuljongtärning
ca 3 dl vatten
margarin eller olja
salt och peppar
1. Skär bort hinnor från fläskfilén. Skär den i 1-2 cm tjocka skivor och skär dem i halvor.
2. Kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor. Dela katrinplommonen i halvor. Skala ingefäran och skär den i 2 cm långa strimlor.
3. Bryn fläskfilén runt om. Krydda med salt och peppar. Tillsätt äpplen, katrinplommon, ingefära, buljongtärning och vatten. Låt koka upp och sjud sedan tills köttet är genomstekt och såsen mörk och mustig, 10-15 minuter.
4. Servera med kokt potatis.
Vad kul att få höra om era planer :) Låter som det kommer bli jättefint.
SvaraRaderaHoppas våren kommer snabbt :)
Kram
Hämtsushi är riktig mysmat.
SvaraRaderaJag har också den där kokboken. Fick den av pappa eftersom jag själv aldrig handlar på Ica. Men jag har faktiskt inte testat något recept i den.
Ja tack, det är så mycket bättre med mig. Så bra att jag ska träna på söndag, hihi. :)
SvaraRaderaVad ska du äta ivkäll? Själv ska jag äta tacos. MUMS!
kramis
Madeleine :)
Inte dåligt när en bok i huvudet blir så här gott:) Faktiskt en kokbok som vi inte köpte då den fanns i affärerna, skamligt egentligen med tanke på var Håkan jobbar...
SvaraRaderaHa en finfin helg!