onsdag 21 april 2010

Stekt fläskfilé med nudlar

Vi hade ett gäng herrar i åldern 60 och uppåt här på besök igår, och vad bjuder man på då? Inte husmanskost ialla fall, nej, vi körde på japanskt tema. Så det blev sushi och en nudelrätt. Och döm om min förvåning när alla plockade upp pinnarna och åt med. Sånt är häftigt, lite knixigt tyckte de nog att det var, men de gav sig inte. Kände mig lite nöjd, för vi hade än en gång stått för en matupplevelse...


Stekt fläskkött med nudlar

1 msk solrosolja
150 g fläskfilé, skuren i små stavar
5 salladslökar, skurna i mindre bitar
1 medelstor morot, skalad och skuren i tunna stavar
200 g kinakål, finskuren
500 g äggnudlar
2 msk vatten
2 msk japansk sojasås
1 msk Worcestershire sås
1 msk saké
2 tsk strösocker
2 ½ dl böngroddar
1 ark nori, skuren i tunna strimlor

1. Hetta upp oljan i en wok. Stek köttet, salladslöken och moroten under omrörning i 1-2 minuter, eller till köttet precis ändrar färg. (Se upp så att grönsakerna inte steks för länge, då blir köttet segt och grönsakerna utan spänst).
2. Lägg i kål, nudlar, vatten, soja, Worcestershiresås, saké och socker. Täck woken och koka i 1 minut. Tillsätt böngroddar och använd två stora skedar för att vända runt grönsakerna i såsen. Servera omedelbart, överströdd med den strimlade norin.

2 kommentarer:

  1. Ja, men då har du säkerligen sett hennes matprogram? Hon bor ju så fint på djurgården...mmm, vilken dröm! Jag gillar henne också, hon är duktig..och väldigt inspirerande! Kram Madeleine

    SvaraRadera
  2. Din mat är alltid en upplevelse ! Och en väldigt bra sådan också (;

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails