tisdag 20 april 2010

Banankaka

Fick med mig ett gäng ledsna bananer från jobbet igår med önskemålet om att jag skulle ”göra något roligt” med dem. Så jag bestämde mig för att förvandla dem till en banankaka och bjuda mina kollegor på idag. Tur att hon finns då, min husgud, Monika Ahlberg. Ur klassiska Rosendal-boken kommer dagens kaka, med bananer och mandelmassa. Enkel att baka, saftig och god. Tur att du finns Monika!

Banankaka med mandelmassa

2-3 bananer
5 ägg
3 dl strösocker
150 g mandelmassa
3½-4 dl vetemjöl
¾ dl pärlsocker
75 g smör

1. Skala och skär bananerna i skivor.
2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Riv mandelmassan och blanda ner den i äggsmeten tillsammans med mjölet.
3. Häll smeten i en smord och bröad form (ca 23 cm i diameter). Tryck ner och strö över bananbitarna. Häll på pärlsocker och hyvla till sist över smöret.
4. Grädda kakan i 175 grader i 30-40 minuter. Servera med lättvispad grädde.

6 kommentarer:

  1. Detta låter ju så supergoott!! Måste prova direkt!!

    SvaraRadera
  2. Åå, så härligt för dina arbetskamrater med en kaka. Inte helt fel en tisdag som denna!

    Gillar du Rosendalboken? Jag har bläddrat i den på bibblan och tycker den verkar så inspirerande. Är det bra recept överlag tycker du?

    Kram Madeleine

    SvaraRadera
  3. Jag har aldrig bakat en banankaka, det låter spännande!

    SvaraRadera
  4. Mm, mandelmassa måste ju vara det perfekta sättet att lyfta banankakan från vardag till festligt god! :)

    SvaraRadera
  5. Mmmm...det låter minsann riktigt gott! Ska ta och bläddra fram receptet i boken nu!:) /Karin

    SvaraRadera
  6. Banankaka är riktigt gott och ett bra sätt att bli av med bruna bananer! Däremot har jag aldrig provat med mandelmassa i, får göra det snart för det här såg gott ut :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails