lördag 24 juli 2010

Sommar när den är som bäst

Tänk att man går hela året, eller ja, ialla fall 10 månader och längtar efter de där sommarmånaderna när man kan sitta ute och äta, smyga runt barfota i trädgården och odla sina sommarfräknar i solen.

Jag förknippar sommar med god, lätt och fräsch mat, mycket bär och ett och annat glas vin. Vi har byggt en pergola i vår trädgård och äntligen har vildvinet växt upp och täckt "taket", så nu kan vi sitta under skir grönska och äta sommarlunch, snacka om äkta njutning.

På matfeed.se finns massor av inspiration till underbar sommarmat från matbloggare över hela landet, och faktiskt ett par som bor på andra håll i världen. Verkligen en toppensida, och så mycket snygga bilder. Varje månad utses månadens blogg, och ja, här kommer mitt bidrag, min tolkning av temat sommar.

Vad kan vara bättre än en snabb pasta i solen att avnjutas i skuggan en varm dag. Smaskens gott med pesto, så enkelt och vill man inte ha så stark basilikasmak så kan man helt enkelt byta ut lite av basilikan mot ruccolasallad, inte dumt det heller. Låt er väl smaka!

Pasta med pesto

500 g spaghetti

2 krukor basilika
8 soltorkade tomater i olja
30 g rostade pinjenötter
1-2 vitlöksklyftor, krossade
30-40 g parmesan ost, grovriven
1-1½ dl olivolja
salt
peppar

Riven parmesan till servering

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2.Lägg basilika, tomater, pinjenötter, vitlök och ost i en mixet, kör tills allt är finfördelat. Häll på oljan lite i taget tills du får den önskade konsistensen. Smaka av med salt och peppar.
3. Låt pastan rinna av och lägg den i en skål. Häll över peston och blanda noga. Servera genast.




2 kommentarer:

  1. Hej!

    Tack tack fina du för dina ord på min blogg, det värmer så. Kram madeleine

    SvaraRadera
  2. Underbar beskrivning av sommaren!

    Vi har en liten minipergola, men ännu är det bara himlen som tak. :)
    /Åsa

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails