Visst är det gott att ha något att knapra på framåt kvällen när man väntar på att glöden ska bli så där perfekt så att m, så man kan börja grilla. När det är riktigt varma sommardagar brukar jag inte vara så sugen att lassa in tung mat på dagen, utan nöjer mig gärna med en sallad eller en enkel pasta. Framåt kvällen när det börjar svalna brukar åtminstone jag vara ganska hungrig och har svårt att vänta tills maten är färdig grillad. Då är det perfekt med en liten munsbit att mumsa på. De här passar även perfekt på ett buffébord, brödet kan då förberedas i förväg, men lägg inte på peston för tidigt för då tappar brödet sin sprödhet.
Crostini med pesto och mozzarella
1 baugette
1 vitlökskyfta
1 dl pesto
2 pkt mozzarella
8 soltorkade tomater i olja, strimlade
olivolja
1. Skär baugetten i cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Pensla med olivolja och rosta i ugnen på grilleffekt.
2. Skala vitlöksklyftan och dra snabbt ett par drag över varje brödskiva.
3. Toppa med en klick pesto, en tunn skiva mozzarella och strimlad tomat.
Crostini med pesto och mozzarella
1 baugette
1 vitlökskyfta
1 dl pesto
2 pkt mozzarella
8 soltorkade tomater i olja, strimlade
olivolja
1. Skär baugetten i cm tjocka skivor och lägg på en plåt. Pensla med olivolja och rosta i ugnen på grilleffekt.
2. Skala vitlöksklyftan och dra snabbt ett par drag över varje brödskiva.
3. Toppa med en klick pesto, en tunn skiva mozzarella och strimlad tomat.
Men ooo då måste jag ju bara åka till sofiero. jag älskar maja, så rart på alla sätt.
SvaraRaderaNu väntar rökt makrill, en härlig bönsallad, bröd och god saft. Mmmm.. Gud vad jag är hungrig.
Kram Madeleine