Jag undrar hur mycket grillkol den här familjen gör slut på under en sommar. Jag tycker att vi grillar mest hela tiden, men det är ju så gott och man kan ju dessutom laga till det mesta på grillen. Nu har vi en klotgrill, himmelriket att grilla med, men jag glömmer inte när vi för många år sedan bodde i lägenhet och hade en elgrill på balkongen, vilket skämt! Det hade gått antagligen gått fortare att tillaga en tjälknöl än att grilla en liten tunn kotlett, dessutom blev det inte särskilt gott. Kan meddela att den åkte ut ur hemmet ganska fort och lämnades in till pingstkyrkans secondhand. Inte särskilt snällt ändå, vid närmare eftertanke var det ju någon annan som drabbades av eländet.
I kväll tror jag att jag ska lägga lax på grillen, vad grillar ni?
Fisk à la Provence med bakade tomater i olivsås
600 g fiskfilé
2 msk smält smör
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
8 körsbärstomater
1 tsk örtsalt
2 msk hackad färsk timjan
2 dl örtcreme fraiche
1. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla, pensla dem med smält smör.
2. Dela fisken i 8 bitar. Skiva fänkål, vitlök och tomat.
3. Lägg grönsaker och fisk på folien. Krydda med örtsalt och timjan.
4. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut.
5. Lägg dem på grillgaller och låt fisken baka ca 15 min. Öppna paketen och lägg på en klick crème fraiche. Servera med kokt färskpotatis.
Tips! Istället för att grilla kan du baka paketen i 225° varm ugn ca 15 min.
Bakade tomater i olivsås
8 tomater
1 dl vispgrädde
1/2 dl tapenade, hemgjord eller på burk
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
3 msk rumsvarmt smör
1. Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna.
2. Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, persilja, ströbröd och smör. Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken.
4. Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.
600 g fiskfilé
2 msk smält smör
1 fänkål
2 vitlöksklyftor
8 körsbärstomater
1 tsk örtsalt
2 msk hackad färsk timjan
2 dl örtcreme fraiche
1. Klipp till 4 rejäla ark av aluminiumfolie. Vik dem dubbla, pensla dem med smält smör.
2. Dela fisken i 8 bitar. Skiva fänkål, vitlök och tomat.
3. Lägg grönsaker och fisk på folien. Krydda med örtsalt och timjan.
4. Vik ihop paketen ordentligt så att ingenting kan rinna ut.
5. Lägg dem på grillgaller och låt fisken baka ca 15 min. Öppna paketen och lägg på en klick crème fraiche. Servera med kokt färskpotatis.
Tips! Istället för att grilla kan du baka paketen i 225° varm ugn ca 15 min.
Bakade tomater i olivsås
8 tomater
1 dl vispgrädde
1/2 dl tapenade, hemgjord eller på burk
2 krm salt
2 vitlöksklyftor
3 msk hackad persilja
2 msk ströbröd
3 msk rumsvarmt smör
1. Sätt ugnen på 225°. Skär av ett lock på tomaterna och gröp ur kärnorna.
2. Blanda grädde och tapenade i en ugnssäker form. Lägg i tomaterna och salta dem.
3. Skala och finhacka vitlöken. Blanda vitlök, persilja, ströbröd och smör. Fördela blandningen i tomaterna och lägg på locken.
4. Baka i mitten av ugnen 15- 20 min.
Hej! Vet du jag har inte grillat en endaste gång i år. SKANDAL!!!!!!
SvaraRadera