måndag 26 juli 2010

Njutnings-time

Efter en dag med full fart hela dagen är det så skönt att få varva ner och bara mumsa på något smaskigt och ta ett glas vin. Finfint, det här med semester, det spelar liksom inte någon roll vilken dag i veckan det är, man kan njuta till max ändå. Idag fräser jag upp lite halloumi med chili och vitlök, smaskigaste småplocket eller ett gott tillbehör till grillat. Mums!

Chilistekt halloumi

400 g halloumiost, i tärningar
1 msk smör
1 msk olivolja
1 vilöksklyfta, tunt skivad
1 röd chili, urkärnad, finhackad
½ citron, pressad saft, ca 2 msk

Stek halloumin i smör och olja tillsammans med chilin och vitlöken. Stek på hög värme tills den fått en gyllene färg. Droppa över citron och servera. Rätten är lika god varm som kall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails